Lax i ugn

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

En god helgmiddag kanske.

Ingredienser

  • 300 g laxfilé (fryst, tinad går bra)
  • 1 tsk salt
  • 1-1½ krm vit-, svart- eller citronpeppar
  • 100 g kräftstjärtar i lag
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hummerfond
  • 3 msk hackad dill
  • ½ dl riven prästost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av och lägg dem ovanpå laxen. Blanda grädde, fond och dill, och häll över fisken. Strö på ost och baka i ugn i ca 20 min. Jag tycker det är gott att servera kokt, pressad potatis till. Gärna också någon/några grönsaker och citronklyftor.

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben