Lax i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Snabbt tillagat med få ingredienser och gott.

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche (går bra med lätt-variant)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salvia
  • ½ citron (endast skalet)
  • 500 g lax
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i en ugnsform och salta. Riv skalet på citronen och blanda ihop det med de övriga ingredienserna. Häll över laxen och låt stå i ugnen i 25-30 minuter på 250 grader.
    2. Skär lite i den tjockaste delen av laxen för att kontrollera om den är klar. Ställ in ytterligare 5 minuter om den inte är klar.
    3. Servera med ris eller potatis och valfria grönsaker.

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben