Lax i ugn

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

Enkel att göra och väldigt god lax som smälter i munnen.

Ingredienser

  • 1 kg lax med skinn, färsk och rensad
  • Smör till långpannan
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk citronpeppar
  • 1 1/2 dl klippt dill
  • 4 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200° C. 2. Smörj en långpanna eller stor ugnssäker form med lite smör. Lägg i laxen med skinnsidan uppåt. Krydda skinnet med salt och citronpeppar. Sätt in laxen i ugnen, långt ner, i ca 25 minuter. 3. Ta ut laxen, dra av skinnet och krydda ytterligare med salt och citronpeppar och strö över dillen. Häll grädden runt om. Sätt in laxen i ugnen ytterligare 15 minuter. 4. Servera med pressad potatis, majs och citronklyftor.

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (1)

    herdis 9 januari 2009

    ha i två burkar pepparrotsost....jättegott.

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben