Serverar: 6 portioner
Tid: 25 minuter
Enkel att göra och väldigt god lax som smälter i munnen.
1. Sätt ugnen på 200° C. 2. Smörj en långpanna eller stor ugnssäker form med lite smör. Lägg i laxen med skinnsidan uppåt. Krydda skinnet med salt och citronpeppar. Sätt in laxen i ugnen, långt ner, i ca 25 minuter. 3. Ta ut laxen, dra av skinnet och krydda ytterligare med salt och citronpeppar och strö över dillen. Häll grädden runt om. Sätt in laxen i ugnen ytterligare 15 minuter. 4. Servera med pressad potatis, majs och citronklyftor.
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Lax, lax, lax
Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...
Kuckeliku!
När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...
ha i två burkar pepparrotsost....jättegott.