Lax i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb och enkel laxrätt jag rekommenderar.

Ingredienser

  • 800 g laxfilé med skinn
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk smält smör
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 krm timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén med skinnsidan neråt i en ugnssäker form och pensla fisken med citronsaft.
    2. Blanda smält smör med vitlök , timjan, salt och peppar. Bred smöret över laxen. Skär laxköttet i ca 2 cm breda skivor, men skär inte ändå ner utan låt laxen hänga ihop i botten.
    3. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20 min beroenda hur tjock laxbiten är.
    4. Servera med tomatsmör och svamprisotto och någon grönsak.

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben