Lax i ugn

Serverar: 4-6 portioner

jättegott med mos och gravlaxsås

Ingredienser

  • 200 g blomkål eller broccoli
  • ca 600 g filead lax
  • 12 st champinjoner
  • salt
  • peppar
  • citronpeppar
  • 1-2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    koka blomkålen eller broccolin, lägg lax med broccoli/blomkål och svamp vid sidan av laxen på en plåt eller gratängform, salta och peppra laxen, häll på grädde och en smörklick på laxen. grädda i 200-225 grader i ca 20 minuter. häll på mer grädde om det behövs.

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben