Lax i ugnen

Serverar: 4 portioner

god laxrätt

Ingredienser

  • ca 8 hg Lax skinnfri
  • salt
  • citronpeppar
  • Sås
  • 1 charlottenlök
  • 1/4 dl persilja
  • 1 msk basilika
  • 1/4 dl dill
  • 1/4 dl gräslök
  • smör
  • 1 - 2 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 - 4 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i en ugnsäker form srö över salt o peppar
    2. Sås. löken fräses med örterna i smör, tillsätt vinet och buljongtärningen kokas i 10 min. häll i grädden och senapen,koka upp på nytt slå såsen över laxen släll in i ugnen ca. 25 min. servera med pressad potatis och grönsaker

    Liknande recept

    4.2
    4-6
    13

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben