Mums!
Ingredienser
8 hg laxfilé
3 msk citronsaft
2-3 tsk citronpeppar
2 purjolökar
3 morötter
4 dl crème fraiche
6 dl vispgrädde
1 ½ fiskbuljongtärning
2 tsk curry
2-3 tsk salt (till fisken)
Instruktioner
- Ta bort benen från fisken. Dränk in fisken med citronsaftt och strö på citronpeppar.
- Skär purjolöken i tunna skivor. Skala morötterna. Skär tills morötterna tagit slut. Blanda morötterna och purjolöken i en ungfast form. Rör ihop grädde, crème fraiche, smulad buljongtärning och curry och häll det över grönsakerna.
- Ställ i ugnen i 200 gr i ca 10 min. Rör sedan om i formen.
Salta laxfileérna och lägg dem på grönsakerna i formen.
Höj ugnsvärmen till 225 g och ställ in formen med fisken ca 20 min.
- Servera med pressad potatis och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Zinfandel
Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...
Riesling
Weisser Riesling, Johannisberger, Petit Rhin, Gentil-Aromatique, Rh...
Lax, lax, lax
Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...
Enkelt och gott, lätt att tillsätta extra hetta om man det önskar. Jag använde magra produkter och det gick jättebra!