Lax med färg

Serverar: 5 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 8 hg laxfilé
  • 3 msk citronsaft
  • 2-3 tsk citronpeppar
  • 2 purjolökar
  • 3 morötter
  • 4 dl crème fraiche
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 ½ fiskbuljongtärning
  • 2 tsk curry
  • 2-3 tsk salt (till fisken)
  • Instruktioner

    1. Ta bort benen från fisken. Dränk in fisken med citronsaftt och strö på citronpeppar.
    2. Skär purjolöken i tunna skivor. Skala morötterna. Skär tills morötterna tagit slut. Blanda morötterna och purjolöken i en ungfast form. Rör ihop grädde, crème fraiche, smulad buljongtärning och curry och häll det över grönsakerna.
    3. Ställ i ugnen i 200 gr i ca 10 min. Rör sedan om i formen. Salta laxfileérna och lägg dem på grönsakerna i formen. Höj ugnsvärmen till 225 g och ställ in formen med fisken ca 20 min.
    4. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 2 december 2009

    Enkelt och gott, lätt att tillsätta extra hetta om man det önskar. Jag använde magra produkter och det gick jättebra!

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Riesling
    Weisser Riesling, Johannisberger, Petit Rhin, Gentil-Aromatique, Rh...

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben