Underbart god, enkel och hyfsat sund mat som passar såväl vardag som fest! Ta i lite lime i taget och smaka av, det blir ganska mycket smak av en hel lime.
Ingredienser
4 laxfiléer
2 dl crème fraîche
100-150 g fryst hackad spenat
1 lime
Chilikrydda
Salt
Fem sorters peppar
Instruktioner
- Börja med att tvätta limefrukten och riva skalet fint och pressa ur saften i en skål. Blanda ihop limesaften med crème fraîche och hackad spenat. Smaka av med chilikrydda, salt och fem sorters peppar.
- Smörj en ungssäker form och bred ut lime- och spenatsåsen i botten. Lägg laxfiléerna ovanpå, krydda dem gärna med fem sorters peppar och eventuellt lite lime (inte för mycket!), och sätt in formen i ugnen i 200 grader, i ca 20 minuter eller tills fisken är genomstekt och har fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Riesling
Weisser Riesling, Johannisberger, Petit Rhin, Gentil-Aromatique, Rh...
Påskmaten
Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...