Lax med lime och chili

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Underbart god, enkel och hyfsat sund mat som passar såväl vardag som fest! Ta i lite lime i taget och smaka av, det blir ganska mycket smak av en hel lime.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 2 dl crème fraîche
  • 100-150 g fryst hackad spenat
  • 1 lime
  • Chilikrydda
  • Salt
  • Fem sorters peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att tvätta limefrukten och riva skalet fint och pressa ur saften i en skål. Blanda ihop limesaften med crème fraîche och hackad spenat. Smaka av med chilikrydda, salt och fem sorters peppar.
    2. Smörj en ungssäker form och bred ut lime- och spenatsåsen i botten. Lägg laxfiléerna ovanpå, krydda dem gärna med fem sorters peppar och eventuellt lite lime (inte för mycket!), och sätt in formen i ugnen i 200 grader, i ca 20 minuter eller tills fisken är genomstekt och har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Riesling
    Weisser Riesling, Johannisberger, Petit Rhin, Gentil-Aromatique, Rh...

    Påskmaten
    Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben