Lax- och avokadotorn

Serverar: 4 portioner

En frisk och härlig förrätt med inspiration från raw food-trenden och med inslag av vårlök, avokado, gurka och lax.

Ingredienser

  • 300 g färsk eller kallrökt lax (använd helst salma eller fröyas vakuumförpackade laxfiléer)
  • 1 chili
  • Avokadoröra
  • 5 avokador
  • 2 msk nypressad citronsaft
  • 1 gurka
  • 3 vårlökar
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 1 citron
  • Krasse och solrosskott efter smak
  • Instruktioner

    1. Skala och avlägsna kärnan från samtliga avokador. Mosa dem och blanda med citronsaften. Skala gurkan, skölj vårlöken och skär ner dem i mindre bitar. Blanda gurkan och vårlöken med avokadoröran i en separat skål. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skär ner laxen i mindre bitar. Dela chilin, avlägsna kärnhuset och skär ner i mindre bitar. Blanda laxen med chili i en skål.
    3. Placera en rund utstickare med måtten 7x5,5 cm på en tallrik. Lägg avokadoblandningen i botten, lägg därefter på laxen och sedan avokadon.
    4. Skär citronen i både tunna skivor och i halvor. Dekorera med krasse, solrosskott och citronskivor.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben