Lax- och grönkålspudding

Serverar: 8 portioner

Den supernyttiga grönkålen ger både färg och en touch av jul i denna laxpudding. Den är också god som ensamrätt någon annan kväll, utanför julbordet.

Ingredienser

  • 250 g grönkål
  • 1 purjolök
  • 1 kg kokt och skalad potatis
  • 200 g rimmad lax, i skivor
  • Nymald svartpeppar
  • Några riv muskotnöt
  • 5-6 dl mellangrädde
  • 100 g riven västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka grönkålen fint. Ansa och skiva löken fint. Förväll lök och grönkål i lättsaltat kokande vatten i en ½ minut. Låt rinna av väl. Skiva potatisen.
    3. Varva potatis, rimmad lax och grönkåls- och lökblandningen med kryddor i en smord ugnsform. Avsluta med potatis. Häll grädden över, så att den täcker potatisen. Strö över riven ost.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, tills puddingen har fått fin färg.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben