Den supernyttiga grönkålen ger både färg och en touch av jul i denna laxpudding. Den är också god som ensamrätt någon annan kväll, utanför julbordet.
Ingredienser
250 g grönkål
1 purjolök
1 kg kokt och skalad potatis
200 g rimmad lax, i skivor
Nymald svartpeppar
Några riv muskotnöt
5-6 dl mellangrädde
100 g riven västerbottensost
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka grönkålen fint. Ansa och skiva löken fint. Förväll lök och grönkål i lättsaltat kokande vatten i en ½ minut. Låt rinna av väl. Skiva potatisen.
Varva potatis, rimmad lax och grönkåls- och lökblandningen med kryddor i en smord ugnsform. Avsluta med potatis. Häll grädden över, så att den täcker potatisen. Strö över riven ost.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, tills puddingen har fått fin färg.