Lax- och kräfttartar i saffransgelé

Serverar: 10-15 portioner

Fisk och skaldjur tillsammans med saffran är välbekanta smaker. Komplettera gärna med små knapriga crostini

Ingredienser

  • 300 g rimmad lax i skivor
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 360 g
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk strimlad gräslök
  • 3 msk hackad dill
  • 2 krm svartpeppar
  • Saffransgelé
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk koncentrerad hummerfond
  • 1 påse saffran
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Garnering
  • 2 msk färsk dill
  • 1 dl färsk vattenkrasse
  • Instruktioner

    1. Grovhacka lax och kräftstjärtar. Skala och finhacka löken. Blanda lax, kräftstjärtar och lök med resterande ingredienser. Fördela i glaskoppar.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och hummerfond med saffran, salt och citronsaft. Låt svalna något. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saffransbuljongen. Fördela buljongen i glasen och ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.
    3. Garnera tartaren med dill och vattenkrasse.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben