Lax- och melonsallad
Serverar:
4 portioner
Tid:
15 minuter
En lätt förrätt.
Ingredienser
200 g gravad lax
100 g galiamelon
4 salladslökar
75 g kräftstjärtar i lag
100 g gröna ärtor
Dressing
½ - 1 tsk wasabi
3/4 dl japansk soja
saften från ½ lime
Garnering
Krasse
Limeklyftor
Instruktioner
Skär laxen och melonen i lika stora bitar. Skär salladslöken tunt. Låt kräftstjärtarna rinna av.
Fördela alla ingredienserna i fyra serveringsglas.
Blanda wasabin med soja och limesaft. Fördela dressingen över salladen precis före serveringen och garnera med krasse och limeklyftor.
Liknande recept
Kall lax- och räkpaj
4.5
30 min
4-6
22
Lyxig lax- och torsksoppa med sting
4.8
1 h 20 min
4-6
1
Lax- och avokadosallad
4.5
15 min
1
2
Lax- och spenatpaj med dilldoft
3.5
4
3
Grillad rostas med melonsallad
4
Lax- och squashgratäng
5
35 min
4
3
Lax- och räktårta
4.9
10-12
2
Lax- och färskostterrin
10
1
FjälMalins lax- och räksoppa
3
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!