Lax- och potatispaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En härlig "sommarpaj".

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2½ msk vatten
  • 600 g färskpotatis, kokt
  • ½ dl dill, plockad
  • 1 dl purjolök, skivad
  • 2 dl gräddmjölk
  • 2 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 400 g kallrökt lax i skivor
  • 1 ask ruccola
  • Olivolja
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    Blanda pajdegen och låt den vila en timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° cirka 10 min. Skiva potatisen och lägg ut den på botten i pajen, varva med dill och purjolök. Blanda gräddmjölk med ägg och smaksätt med salt och svartpeppar. Slå äggstanningen över potatisen, grädda i 200° i cirka 30 min. Ta ut och låt svalna. Lägg på laxskivorna, toppa med ruccola och ringla över lite olivolja. Servera med citronklyftor till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben