Lax- och potatispizza

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag 30 minuter

God och enkel variant av pizza med nordiska smaker.

Ingredienser

  • 200 g rimmad lax
  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 färdig pizzadeg, ca 400 g
  • 250 g kesella
  • 200 g riven ost
  • 2 dl babyspenat
  • svartpeppar
  • skal av en citron
  • Rimmad lax
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm krossad svartpeppar
  • 400 g skinnfri laxfilé
  • Instruktioner

    1. Blanda salt, socker och svartpeppar. Gnid in blandningen i den skinnfria laxfilén, lägg i en plastpåse och knyt ihop. Förvara i kyl 1 dygn och vänd påsen några gånger. Häll bort laken.
    2. Sätt ugnen på 250 grader. Skiva potatisen tunt. Koka den i vatten ca 2 minuter, låt rinna av. Skiva löken. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut kesella på pizzabotten och strö över hälften av osten. Lägg på potatis, lök och resten av osten. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
    3. Skär laxen i tunna skivor. Lägg spenat och lax på pizzan. Mal peppar och riv citronskal över. Servera genast.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben