Lax- och räkgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En mycket god gratäng med lax, räkor och potatismos!

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 4 portioner potatismos
  • 2 dl (1 burk) creme fraiche franska örter
  • 2,5 dl milda mini mat
  • 2-3 dl frusna eller färska räkor
  • 2 msk dill
  • Riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina laxen och lägg sedan bitarna i mitten i en ugnsfast form.
    2. Spritsa moset runt om fisken. Här bestämmer man själv hur mycket mos man vill ha i sin gratäng.
    3. Strö räkorna över laxen. Blanda sedan creme fraiche, milda mini mat, dill, salt och peppar noga och häll sedan över fisken. Sist men inte minst lite riven ost på toppen innan gratängen får stå i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min eller tills den har fått en gyllenbrun färg!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben