Lax- och rotfruktspytt

Serverar: 4 portioner

Använd dina favoritgrönsaker och skär ner dem till en god pytt. Dessutom ett perfekt sätt att ta tillvara på rester!

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • ca ½ kg potatis
  • 2-3 morötter
  • 1 färsk majskolv
  • 1 knippe gröna sparrisar, ca 200 g
  • 1 rödlök
  • ½ gul zucchini
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Färsk dill
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2-3 msk riven färsk pepparrot
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela majskolven i mindre bitar. Koka potatisen med skalet på tills de är nästan klara, lägg i majsen när 5-10 minuter återstår. Häll av vattnet och låt svalna.
    2. Skär potatis, lax och sparris i bitar. Hacka löken grovt. Skär zucchinin och morötterna i tärningar. Fräs sparris, morötter och lök i smör i en rymlig stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt potatis, zucchini, och majs efter halva tiden.
    3. Stek laxen i smör i en annan stekpanna ca 3 minuter, balnda ner laxen i pytten. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Blanda ihop ingredienserna till såsen och servera tillsammans med pytten. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben