Lax- och spenatlåda.

Serverar: 4-6 portioner

Gravlax sätter smak på potatislådan.

Ingredienser

  • 9-10 fasta potatisar
  • 2 förp (à 150 g) gravad regnbågslax i skivor
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 påse (150 g) hackad djupfryst spenat
  • Salt
  • Grovmalen vitpeppar
  • Instruktioner

    Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor. Varva en tredjedel av potatisen och hälften av fisken i en smord ungsform; strö dill över. Upprepa en gång. Vispa äggen lätt, vispa i grädde, mjölk, tinad och avrunnen spenat och kryddor. Ringla blandningen i formen,fördela resten av potatisen över det hela. Toppa med dill. Tillred i ugn på mittfalsen, ca 45 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Doggeliten 28 december 2010

    Mumsigt!!! Men lådan behövde vara längre i ugnen för att potatisen skulle bli mjuk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben