Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av dem. Skär filéerna i 3 cm stora tärningar. Lägg tärningarna i en skål, droppa över citronsaft och ställ åt sidan.
Skölj salladslöken och skär den i 2 cm stora bitar. Skala och skiva kålrabbin och morötterna. Skölj och ansa selleristjälkarna och skiva dem fint. Ansa zucchinin, dela den i fjärdedelar på längden och skär den i 3 cm långa bitar.
Ta upp fisken ur skålen med en hålslev så att den rinner av väl. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och bryn fisken runtom. Ta upp fisken ur stekpannan och ställ åt sidan. Lägg grönsakerna i stekpannan och stek under omrörning.
Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin och buljong, lägg på locket och sjud 7 minuter på medelvärme. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, lägg på locket och sjud 4 minuter på svag värme. Strimla basilikan grovt, strö den över rätten och servera.