Lax- och torskpanna

Serverar: 4 portioner

En fräsch och lättlagad fiskrätt.

Ingredienser

  • 350 g laxfilé
  • 350 g torskfilé
  • Saften av ½ citron
  • 1 knippe salladslök
  • 1 kålrabbi
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1 zucchini
  • 20 g smör
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1½ dl fiskbuljong
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av dem. Skär filéerna i 3 cm stora tärningar. Lägg tärningarna i en skål, droppa över citronsaft och ställ åt sidan.
    2. Skölj salladslöken och skär den i 2 cm stora bitar. Skala och skiva kålrabbin och morötterna. Skölj och ansa selleristjälkarna och skiva dem fint. Ansa zucchinin, dela den i fjärdedelar på längden och skär den i 3 cm långa bitar.
    3. Ta upp fisken ur skålen med en hålslev så att den rinner av väl. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och bryn fisken runtom. Ta upp fisken ur stekpannan och ställ åt sidan. Lägg grönsakerna i stekpannan och stek under omrörning.
    4. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin och buljong, lägg på locket och sjud 7 minuter på medelvärme. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, lägg på locket och sjud 4 minuter på svag värme. Strimla basilikan grovt, strö den över rätten och servera.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben