Lax på lax

En enkel och god förrätt. Passar också alldeles utmärkt till buffébordet!

Ingredienser

  • 100 g gravad lax i skivor
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 4 dl crème fraiche
  • 1-2 msk färsk riven pepparrot
  • 2 gröna äpplen (Granny Smith) grovt rivna
  • Instruktioner

    Pressa ur all saft ur de rivna äpplena. Blanda ner äppelrivet och pepparroten i crème fraichen. Rör ihop till en jämn smet. Smörj en liten eldfast form. Lägg den rökta laxen i botten på formen. Bred ut crème fraiche blandningen över och avsluta med att lägga den gravade laxen på toppen. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. Jag brukar servera den kall med en fräsch sallad och ett gott tunnbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben