Lax- & räkcocktail

Serverar: 4 portioner

Festligt i fina glas! Salladen kan förberedas men vänta med att lägga upp tills strax före serveringen.

Ingredienser

  • 2 små äpplen
  • 1/2 fänkål
  • 200 g oskalade räkor
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • Dressing
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1 krm salt
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • Garnering
  • Skivad citron
  • Dillvipa
  • Instruktioner

    1. Dressingen: Blanda ingredienserna
    2. Skala, kärna ur och strimla äpplena tunt. Lägg ner äppelstrimlorna dressingen och rör runt. Ansa och skär fänkålen riktigt tunt. Vänd ner skivorna i dressingen, rör om. Låt allt stå och dra i ca 30 min Skala räkorna och strimla laxen. Fördela lite av salladen i botten på glaset. Lägg därefter på lita lax och räkor. Lägg resten av salladen vid ena sidan av glaset och lägg resten på resterande lax och räkor.
    3. Garnera med citron och dillvippa

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben