Laxburgare med citroncréme

Låter fräscht!

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1/2 gul lök
  • 3 msk hackad dill
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Citroncréme
  • 100 g rumsvarm philadelphiaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Till servering
  • Färsk gurka
  • Strimlad salladslök
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinn och ben och mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, dill, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare.
    2. Citroncréme: Blanda ingredienserna och smaksätt med salt och peppar.
    3. Grilla burgarna över glöd, ca 4 minuter på varje sida. Servera på bröd med sallad. Man kan även grilla brödet. Toppa med skivad gurka, citroncréme och strimlad salladslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben