Laxburgare med fänkåls- och äppelslaw

Serverar: 4 portioner

En klar favorit! Den krispiga fänkålssalladen med äpple ger rätten ett riktigt lyft. Sweet chilisåsen med både sötma och hetta passar perfekt till.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk olivolja
  • Slaw
  • 1 stort fänkålsstånd, ca 350 g
  • ½ tsk salt
  • 2 äpplen
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Tillbehör
  • 8 skivor rostat bröd
  • 4 salladsblad
  • 4 msk chilisås eller sweet chilisås
  • 3 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Ansa och finstrimla fänkålen, gärna med mandolin. Blanda kål och salt och låt stå cirka 10 minuter.
    2. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Blanda crème fraiche och vinäger. Vänd ner kål och äppeltärningar.
    3. Mixa laxen i en matberedare. Blanda i ägg och salt. Forma färsen till fyra burgare. Stek burgarna i olja i en stekpanna med släpplättbeläggning cirka 4 minuter på varje sida.
    4. Servera burgarna mellan två skivor rostat bröd med salladsblad, chilisås och slaw. Strö över persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben