Laxburgare med fetadressing

Serverar: 4 portioner

Jättegott helt enkelt.

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal och pressad juice av ½ citron (ca 2 msk)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk potatismjöl
  • 100 g fetaost
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 4 tomater
  • smör
  • 150 g färsk spenat (gärna babyspenat)
  • Instruktioner

    Finhacka laxen eller mixa den grovt. Blanda laxen med salt, peppar, citronsaft och -skal, pressad vitlök och potatismjöl till en färs. Forma färsen till 4 stora biffar. Mosa fetaosten. Blanda osten med yoghurten. Skiva tomaterna. Stek laxburgarna i smör 2-3 minuter på varje sida. Ta upp dem och stek tomaterna. Salta och peppra. Fräs spenaten hastigt. Servera med t ex klyftpotatis eller bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miramamman 22 februari 2010

    tack för ett bra recet, burgaren blev jättegod. Tyvärr hade jag ingen feta hemma, så det fick bli en vanlig aioli som dressing. serverade den med potatismos och bröd. gillades även av 17 åringen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben