Laxburgare med olivmajonnäs

Serverar: 4 portioner

Laxburgare är barnsligt gott och vill du flirta lite extra med barnen så servera dem med remouladsås eller hamburgerdressing.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 vårlökar
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1-2 msk hackad bladpersilja
  • Olja till pensling
  • Olivmajonnäs
  • 250 g kärnfria svarta eller gröna oliver
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk kapris
  • 1 knipplök
  • ½ dl majonnäs
  • Pressad citron
  • Tillbehör
  • Hamburgerbröd eller ciabatta
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinn och eventuellt ben från laxen. Skär den i bitar och hacka sedan i så små bitar som möjligt. Hacka vårlökarna. Blanda alla övriga ingredienser och forma till en burgare.
    2. Pensla burgarna på båda sidorna med lite olja. Lägg en bit aluminiumfolie på grillgallret och lägg sedan på burgarna. Grilla på båda sidorna, ca 5 minuter sammanlagt.
    3. Hacka oliverna, skiva knipplöken och hacka kaprisen. Blanda oliver, persilja, kapris, knipplök och majonnäs i en skål och smaka av med lite pressad citron.
    4. Servera burgarna i hamburgerbröden eller i ciabatta bröd med dressingen och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben