Laxfärserad rödtunga i vitvinsås

Serverar: 4 portioner

En mycket god fiskrätt

Ingredienser

  • 6 rödtungefiléer eller annan plattfisk (ca 700 g)
  • 250 g laxfilé
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • ½ dl grädde
  • SÅS
  • 2 dl vitt vin
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 - 2 msk fiskfond
  • 3 dl grädde
  • ½ - 1 krm kajennpeppar
  • 1 - 2 msk maizena redning för ljusa såser
  • GARNERING
  • Räkor
  • löjrom
  • gräslök
  • Instruktioner

    1. Skölj och dela fiskfiléerna på längden. Lägg lax i en matberedare och finfördela den. Tillsätt salt, peppar,ägg och späd med grädde. Kör i matberedaren tills färsen är slät. Blanda vitt vin, schalottenlök, fiskfond och grädde i en trktörpanna och låt koka ett par minuter. lägg fiskfiléerna på en skärbräda. salta och peppra. Klicka ut färsen, ca 2 msk på varje filé. Rulla ihop filéerna fråm huvudsidan så att stjärtbiten kommer ytterst. Ställ rullarna i traktörpannan. Sjud fisken i 7-10 min under lock till fisken är vit och ogenomskinlig. Ta upp fisken och lägg den på ett fat.
    2. Smaka av såsen med kajennpeppar. red med maizena redning. Garnera fiskrullarna med räkor, löjrom och gräslök i såsen. Servera med pressad potatis och nykokta sockerärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben