Laxfjäril med gurksås

Serverar: 4 portioner

Det här är en bra bjudrätt, eftersom den är både snabblagad och god. Gör gurksåsen i förväg och sätt på potatisen i god tid. Då behöver du inte tillbringa många minuter i köket när gästerna kommer.

Ingredienser

  • 4 laxfjärilar
  • 1 msk matolja
  • salt och peppar
  • 4 citronklyftor
  • 4 dillkvistar
  • Gurksås
  • 50 g majonnäs
  • ½ dl lättfil
  • 200 g inlagd gurka
  • 50 g hackad gul lök
  • Till servering
  • 4 portioner kokt potatis
  • Hackad persilja
  • Strimlad paprika
  • Instruktioner

    1. Gurksås: Hacka gurkan i fina tärningar. Blanda majonnäs, lättfil, lök och gurka och smaka av.
    2. Krydda laxfjärilarna lätt med salt och peppar. Stek dem hastigt i olja på båda sidor i varm panna. Lägg upp på 4 varma tallrikar och garnera med dillkvistar och citronklyftor.
    3. Pressa potatisen direkt på tallrikarna, garnera med paprikastrimlor och hackad persilja.
    4. Servera gurksåsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben