Det här är en bra bjudrätt, eftersom den är både snabblagad och god. Gör gurksåsen i förväg och sätt på potatisen i god tid. Då behöver du inte tillbringa många minuter i köket när gästerna kommer.
Ingredienser
4 laxfjärilar
1 msk matolja
salt och peppar
4 citronklyftor
4 dillkvistar
Gurksås
50 g majonnäs
½ dl lättfil
200 g inlagd gurka
50 g hackad gul lök
Till servering
4 portioner kokt potatis
Hackad persilja
Strimlad paprika
Instruktioner
Gurksås:
Hacka gurkan i fina tärningar. Blanda majonnäs, lättfil, lök och gurka och smaka av.
Krydda laxfjärilarna lätt med salt och peppar.
Stek dem hastigt i olja på båda sidor i varm panna.
Lägg upp på 4 varma tallrikar och garnera med dillkvistar och citronklyftor.
Pressa potatisen direkt på tallrikarna, garnera med paprikastrimlor och hackad persilja.