Laxpaj med ört och romsås

Serverar: 4 portioner

Lättlagad med god sås

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller marg
  • 2 msk. vatten
  • Fyllning
  • 250 g varmrökt lax
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Ört och romsås
  • 2 dl créme fraice ( 15%)
  • 3 msk majonäs
  • 1 dl hackade örter,(dill,persilja,gräslök)
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl,smör och vatten till en deg,gärna i matberedaren.Kavla eller tryck ut i en pajform 23 cm i diameter.Låt stå kallt i 30 min.
    2. Nagga och förgradda pajskalet i 10 min.Skär laxen i mindre bitar och lägg i pajskalet.
    3. Vispa ihop ägg, grädde,gräslök,salt , peppar och häll över laxen.Grädda i ca 30 min tills fyllningen stannat.
    4. Ugn:225 grader.
    5. Sås: Rör ihopcréme fraiche, majonäs,örter, rom och smaka av med salt och peppar. Servera såsen till pajen tillsammans med sallad.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben