Lättgjorda, lyxiga tilltugg som är försvinnande goda.
Bytt foto
Ingredienser
1 pkt (425g) frysta smördegsplattor
200 g rökt lax i skivor
1 dl lätt créme fraiche
150 g ädelost eller västerbottensost
Instruktioner
Tina smördegen ca 20 minuter.
Lägg plattorna lite om lott på ena långsidan. Kavla ut till en stor rektangel ca 30* 50 cm.
Blanda ost och crème fraiche till en slät massa. Bred den över degen. Fördela lax skivorna ovanpå. Rulla ihop rektangeln som en rulltårta.
Skär i drygt 1 ½ cm tjocka skivor och lägg på två plåter med bakplåtspapper.
Grädda i 10-12 minuter på 225 grader i ugnen, tills rullarna är gyllenbruna. Servera som tilltugg.
Hej! Låter gott, skall verkligen prova!
Måste de serveras varma eller funkar de även att serveras kalla?
Bytte ut laxen mot rökt abborre. Blev en succe hos alla åldrar.
Super goda :)