Laxrullar med ostcrème

Serverar: 36 portioner

Tid: 40 minuter

Lättgjorda, lyxiga tilltugg som är försvinnande goda. Bytt foto

Ingredienser

  • 1 pkt (425g) frysta smördegsplattor
  • 200 g rökt lax i skivor
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 150 g ädelost eller västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Tina smördegen ca 20 minuter. Lägg plattorna lite om lott på ena långsidan. Kavla ut till en stor rektangel ca 30* 50 cm.
    2. Blanda ost och crème fraiche till en slät massa. Bred den över degen. Fördela lax skivorna ovanpå. Rulla ihop rektangeln som en rulltårta. Skär i drygt 1 ½ cm tjocka skivor och lägg på två plåter med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter på 225 grader i ugnen, tills rullarna är gyllenbruna. Servera som tilltugg.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    sikaal 19 juni 2009

    Hej! Låter gott, skall verkligen prova!

    caro7306 2 september 2010

    Måste de serveras varma eller funkar de även att serveras kalla?

    leif47 31 augusti 2011

    Bytte ut laxen mot rökt abborre. Blev en succe hos alla åldrar.

    christincarlsson 2 januari 2012

    Super goda :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben