Laxtårta med ärtkräm

Serverar: 8 portioner

Tjusig tårta som är lätt att göra.

Ingredienser

  • Ca 800 g kallrökt lax i skivor
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk pepparrot på tub
  • 500 g kesella, 10%
  • Ca 500 g kavring i skivor
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Garnering
  • Ärtskott
  • Rädisor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Tina ärtorna. Mixa dem till en slät puré med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt citronjuice och 1 tsk salt. Blanda försiktigt pepparrot och kesella, rör inte för mycket, annars kan krämen spricka. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    2. Kantskär kavringen. Klä insidan av en brödform, ca 1½ liter med plastfolie. Se till att den sticker ut minst 10 cm över alla kanter. Klä formen med laxsskivor, lägg dem lite omlott så att formen blir ordentligt täckt. Låt några skivor gå en bit över kanten.
    3. Varva ärtkräm, brödskivor, pepparrotskräm och resten av laxen i formen. Viktigt är att det ligger kräm mot brödet, annars håller inte tårtan ihop. Vik över laxen så att den täcker ovansidan. Slå in resterande i plastfolie. Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
    4. Vid servering: Öppna plastfolien. Vänd upp laxtårtan på ett fat. Ta bort plastfolien. Garnera med ärtskott, rädisor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben