Laxtartar med julsmak

Serverar: 4 portioner

Förnya ditt julbord med något fräscht och gott.

Ingredienser

  • 500 g lax, hel
  • ½ gurka
  • 1 msk stark senap
  • 1½ msk dill, färsk
  • ½ krm salt
  • 1 citron
  • 1 salladsblad
  • 1 baguette
  • Instruktioner

    1. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och tillreder den. Ta bort skinn och ev ben från laxen. Skär laxen i små kuber.
    2. Skala gurkan, ta bort fröna och skär i små tärningar.
    3. Blanda ner laxbitar, senap, gurka och dill i en bunke. Låt stå i ca en timme så att smakerna blandas ordentligt. Lägg gärna upp tartaren i glas som du fyllt till hälften med is. Lägg ett sallatsblad mellan isen och tartaren.
    4. Servera med en tunn skiva rostad baguette och pressa över lite citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben