Laxtoast med rökt lax och ägg
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
En bra förrätt.
Ingredienser
4 st formfranska, skivor
Smör
200 g rökt lax
2 st ägg
0,5 dl mjölk
1 dl crème fraiche
3 msk salladslök, eller gräslök, finstrimlad
1 st kruka vattenkrasse
Lime
Instruktioner
Stek brödskivorna i smör eller margarin i en het stekpanna.
Blanda samman ägg med mjölk, salta och peppra. Rör samman äggröran i en kastrull på svag värme och låt svalna.
Hacka laxen och salladslöken. Blanda samman med äggröra och crème fraiche. Lägg på toasten och garnera med vattenkrasse.
Servera med limeklyftor.
Liknande recept
Curryris med rökt lax och ägg
4.5
2
1
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Rökt lax med citron, färsk spaghetti och crème fraiche
5
10 min
2-3
Omelett med rökt lax
15 min
1
Kickis pannkaksrulle med fyllning av rökt lax
4
Lavalax - ädelostöverbakad lax med rökt lax – LCHF
30 min
4
3
Paj med rökt lax och gorgonzola
3
50 min
6-8
Rökt lax i grill
5
6-8
7
Cheesecake med rökt lax, rädisor och gurksallad
5
10
2
Kommentarer (1)
Gillsan
7 juli 2008
ska prova det i veckan verkar gott
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
ska prova det i veckan verkar gott