LCHF - Kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Egenskapad snabbfixad lite annorlunda kycklingsallad, perfekt matsäcksmat eller lunchlåda..

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g Babyspenat
  • 3 cm purjolök
  • 2 tomater
  • 1 halv gurka
  • ½ zucchini
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 mogna avokado
  • En näve valnötter
  • 2 msk torkade tranbär
  • 2 tsk citronsaft
  • ½ tsk olivolja
  • 1 tsk rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna en gång på längden så du har 8 avlånga filéer. Salta och peppra kycklingen och stek i rapsoljan på lagom temperatur.
    2. Skölj babyspenaten och lägg i en stor skål. Strimla purjolöken, skär tomaterna på önskvärt sätt, likaså gurkan, blanda i skålen. Pressa på en tsk citronsaft. Mosa avokado i en mindre skål, blanda i en nypa salt, lite svartpeppar, en halv tsk olivolja, en tsk pressad citron, en näve krossade valnötter och 2 msk tranbär, rör om till en röra.
    3. Tärna zucchinin och släng ner den i stekpannan där kycklingen hunnit få stekyta. Pressa vitlöken på zucchinin och stek ca 2 minuter, häll över detta (inte kycklingen) på salladen. Blanda i avocadoröran och rör om ordentligt. När kycklingen är genomstekt (tar ca 10 minuter), skär filéerna i 2-centimeters bitar och blanda ner försiktigt i salladen.
    4. Klart att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben