Egenskapad snabbfixad lite annorlunda kycklingsallad, perfekt matsäcksmat eller lunchlåda..
Ingredienser
4 kycklingfiléer
100 g Babyspenat
3 cm purjolök
2 tomater
1 halv gurka
½ zucchini
3 klyftor vitlök
2 mogna avokado
En näve valnötter
2 msk torkade tranbär
2 tsk citronsaft
½ tsk olivolja
1 tsk rapsolja
Salt
Svartpeppar
Chilipeppar
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna en gång på längden så du har 8 avlånga filéer. Salta och peppra kycklingen och stek i rapsoljan på lagom temperatur.
- Skölj babyspenaten och lägg i en stor skål. Strimla purjolöken, skär tomaterna på önskvärt sätt, likaså gurkan, blanda i skålen. Pressa på en tsk citronsaft.
Mosa avokado i en mindre skål, blanda i en nypa salt, lite svartpeppar, en halv tsk olivolja, en tsk pressad citron, en näve krossade valnötter och 2 msk tranbär, rör om till en röra.
- Tärna zucchinin och släng ner den i stekpannan där kycklingen hunnit få stekyta. Pressa vitlöken på zucchinin och stek ca 2 minuter, häll över detta (inte kycklingen) på salladen. Blanda i avocadoröran och rör om ordentligt. När kycklingen är genomstekt (tar ca 10 minuter), skär filéerna i 2-centimeters bitar och blanda ner försiktigt i salladen.
- Klart att servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)