Leilas cheesecake med choklad och pecannötter

Tid: 1 timme 30 minuter

En variant av cheesecake med både digestivekex och marylandcookies till botten.

Ingredienser

  • 200 g digestive kex
  • 200 g maryland cookies
  • 2 msk kakao
  • 125 g smält smör
  • 2 ½ dl kesella mager
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 3 st ägg
  • 200 g smält mörk choklad 70%
  • Pecannötter
  • Kakao (att pudra över)
  • Instruktioner

    1. Mixa kex , cookies och kakao. Blanda i det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbara kanter (24 cm i diam) och förgrädda bottnen i mitten av ugnen, i 175 grader, i cirka 7 minuter. Låt den svalna.
    2. Sänk ugnen till 130 grader. Smält chokladen i vattenbad. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål, rör sedan i äggen ett i taget.
    3. Blanda chokladen i smeten och häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering. Garnera gärna med lite siktad kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben