Alla minns vi väl de svarta och hårda leverbitarna i skolans matbespisning.
Nu pratar vi om något helt annat!
Smakerna i det här receptet slår det mesta, bacon, spiskummin, rödbetor och kapris som fått puttra i rödvin och kalvfond.
Låter komplicerat men kan knappast vara enklare!
Ingredienser
6 hg kalv- eller ungnötslever
Salt
Nymalen vitpeppar
1 tsk spiskummin
1 dl vetemjöl till panering
Smör till stekning
1 rödlök
125 g hackade inlagda rödbetor
4 msk kapris
1 dl rödvin
1 msk kalvfond
2 msk smör
8 skivor knaperstekt bacon
Instruktioner
- Grovhacka och fräs löken i smör i en stekpanna tills den mjuknar. Lägg ner de hackade rödbetorna i stekpannan och låt fräsa med en stund. Tillsätt kapris, rödvin och kalvfond, låt rödvinet koka in nästan helt. Häll upp fräset i en skål och ställ åt sidan.
- Skiva levern tunt och lägg ut den på en skärbräda. Salta, peppra och dofta över spiskummin.
Vänd skivorna i vetemjöl och stek dem i smör på båda sidor i en inte allt för het stekpanna.
Lägg upp direkt på tallrikar eller på serveringsfat och garnera med lök/rödbetsfräset samt två baconskivor på varje portion.
- Servera med nykokt potatis och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag var lite tveksam med rödbetor till lever men det visade sig vara en bra kombination i detta recept. Mycket gott och mycket enklare och snabbare än levergrytan som som annars är "standard" på min spis.