Lever Anglaise

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Alla minns vi väl de svarta och hårda leverbitarna i skolans matbespisning. Nu pratar vi om något helt annat! Smakerna i det här receptet slår det mesta, bacon, spiskummin, rödbetor och kapris som fått puttra i rödvin och kalvfond. Låter komplicerat men kan knappast vara enklare!

Ingredienser

  • 6 hg kalv- eller ungnötslever
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl vetemjöl till panering
  • Smör till stekning
  • 1 rödlök
  • 125 g hackade inlagda rödbetor
  • 4 msk kapris
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk smör
  • 8 skivor knaperstekt bacon
  • Instruktioner

    1. Grovhacka och fräs löken i smör i en stekpanna tills den mjuknar. Lägg ner de hackade rödbetorna i stekpannan och låt fräsa med en stund. Tillsätt kapris, rödvin och kalvfond, låt rödvinet koka in nästan helt. Häll upp fräset i en skål och ställ åt sidan.
    2. Skiva levern tunt och lägg ut den på en skärbräda. Salta, peppra och dofta över spiskummin. Vänd skivorna i vetemjöl och stek dem i smör på båda sidor i en inte allt för het stekpanna. Lägg upp direkt på tallrikar eller på serveringsfat och garnera med lök/rödbetsfräset samt två baconskivor på varje portion.
    3. Servera med nykokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    storlinge 27 juni 2010

    Jag var lite tveksam med rödbetor till lever men det visade sig vara en bra kombination i detta recept. Mycket gott och mycket enklare och snabbare än levergrytan som som annars är "standard" på min spis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben