Lever med oliv och skinkröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Lite annorlunda lever

Ingredienser

  • 500 g kalvlever i skivor
  • 1 gul lök finhackad
  • 200 g champinjoner
  • 75 g rökt skinka
  • 2 tomater
  • 15 gröna oliver
  • Salvia
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken mjuk i lite smör. Tillsätt svampen. Fräs ytterligare någon minut. Skär skinkan i tärningar. Skålla, skala och hacka tomaterna, skiva oliverna blanda med lök och svamp. Låt alltsammans fräsa en stund. Smaksätt med salvia, salt och peppar. Vispa samman grädde och mjöl. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med soja, salt och peppar. Stek leverskivorna i smör 2-3 min per sida, salta och peppra.
    2. Servera leverskivorna med såsen, den goda röran och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben