Levergryta med majs och gröna ärtor

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

6 poäng/portion

Ingredienser

  • 250 g kalv- eller ungnöslever
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 50 g Baconette (Den Gröna Slaktarn)
  • ½-1 gul lök
  • ½ dl buljong
  • 1½ dl matlagningsgrädde, 4%
  • 1 dl majskorn
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • Instruktioner

    1. Putsa levern fri från hinnor. Skär i bitar, ca 2x2 cm. Blanda mjölet och kryddorna i en plastpåse, lägg i leverbitarna och skaka om. Klipp ett hål i plastpåsens nedre hörn och låt överblivet mjöl rinna bort.
    2. Lägg de klippta baconettebitarna i en kall panna och knaperstek. Tillsätt löken och leverbitarna och stek 4-5 minuter.
    3. Slå på buljongen och grädden och koka upp. Tillsätt majs och ärtor och ge grytan ytterligare ett uppkok.
    4. (Kapris och äppelklyftor kan också få plats i grytan).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben