Lime- och hallonkaka med limeglasyr

Serverar: 10-12 portioner

Ljuvligt god och saftig kaka med hallon och lime.

Ingredienser

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1½ dl filmjölk
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 msk limesaft, färskpressad
  • 2-3 dl hallon, färska eller frysta
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1-2 tsk rivet limeskal
  • 2-3 msk limesaft, färskpressad
  • Garnering
  • Hallon, färska
  • Limeskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2 liter.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Blanda ner det tillsammans med filmjölken i smeten. Tillsätt limeskal och saft och rör till en jämn smet.
    3. Fördela hälften av smeten i formen. Strö över hälften av hallonen, därefter resten av smeten och till sist resten av hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.
    4. Blanda ingredienserna till glasyren, som ska bli tjock men ändå rinnande. Ringla den över kakan. Garnera gärna kakan med lite extra rivet limeskal och färska hallon vid servering.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben