Lime- och hallonpaj

Serverar: 8 portioner

En paj med spröd digestivebotten och en fyllning med smak av lime, toppad med färska hallon.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • 500 g kesella
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • Garnering
  • 5 dl färska hallon
  • Lite florsocker
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen fint eller stöt dem i mortel. Smält smöret och rör ner det i smulorna. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 200 grader varm ugn i 5 minuter.
    2. Vispa ägg och socker, tillsätt skal och saft av lime, kesella och créme fraiche. Häll smeten i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt pajen kallna och garnera med hallon och strö över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben