Limecouscous med spenat och fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Limejuice gör couscousen milt syrlig. Fläskfilé kan ersättas med kyckling, fisk, quornfilé eller tofu. 487 kalorier per portion 16 g fett 40 g protein 43 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600g
  • 1½ tsk salt
  • 3 krm malen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl couscous
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 lime (1 dl färskpressad juice)
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Krydda den runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn fläskfilén runt om i oljan i en het stekpanna. Sänk värmen och låt den steka klart runtom, ca 20 minuter. Lägg åt sidan.
    2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Värm spenaten enligt anvisningen på förpackningen. Blanda couscous, ½ tsk salt, 1 krm peppar och limejuicen. Tillsätt spenat, olivolja och ev sky från couscousen. Servera med köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben