Limecouscous med spenat och fläskfilé
Limejuice gör couscousen milt syrlig. Fläskfilé kan ersättas med kyckling, fisk, quornfilé eller tofu.
487 kalorier per portion
16 g fett
40 g protein
43 g kolhydrater
Ingredienser
1 fläskfilé, ca 600g
1½ tsk salt
3 krm malen svartpeppar
2 msk rapsolja
3 dl couscous
250 g fryst bladspenat
2 lime (1 dl färskpressad juice)
1 msk olivolja
Instruktioner
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Krydda den runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Bryn fläskfilén runt om i oljan i en het stekpanna. Sänk värmen och låt den steka klart runtom, ca 20 minuter. Lägg åt sidan.
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Värm spenaten enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda couscous, ½ tsk salt, 1 krm peppar och limejuicen.
Tillsätt spenat, olivolja och ev sky från couscousen.
Servera med köttet.
Liknande recept
Kommentarer (0)