Limemarinerad filé, med jordnötssmör.

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

Detta är en jättegod marinad till både kyckling- och fläskfilé. Vi har haft den vid flera tillfällen då vi har behövt göra mat i förväg. Lämpligt är då att göra lite större spett, grilla spetten i ugnen och sen bara värma dem. Är spetten för små blir de lätt torra.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé eller kycklingfilé
  • Matolja till pensling
  • Marinad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk curry
  • 2 msk pressad lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda allt till marinaden, använd gärna en mixerstav. Häll sen marinaden i påsen. Förslut och vänd runt köttet, så att marinaden blandas. Lägg i kylskåpet i minst 4 timmar. Vänd påsen någon gång under tiden.
    2. Trä upp köttet på spetten (glöm inte blötlägga träspett, om man ska grilla dem!). Grilla spetten på grillen eller ugn (175 grader) i ungefär 15-20 minuter.
    3. Servera med ris/nudlar och ex. sataysås.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben