Limemarinerad filé, med jordnötssmör.
Detta är en jättegod marinad till både kyckling- och fläskfilé. Vi har haft den vid flera tillfällen då vi har behövt göra mat i förväg. Lämpligt är då att göra lite större spett, grilla spetten i ugnen och sen bara värma dem. Är spetten för små blir de lätt torra.
Ingredienser
500 g fläskfilé eller kycklingfilé
Matolja till pensling
Marinad
1 msk kinesisk soja
2 msk jordnötssmör
1 1/2 tsk socker
1/2 tsk curry
2 msk pressad lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk vinäger
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Lägg köttet i en plastpåse. Blanda allt till marinaden, använd gärna en mixerstav. Häll sen marinaden i påsen. Förslut och vänd runt köttet, så att marinaden blandas. Lägg i kylskåpet i minst 4 timmar. Vänd påsen någon gång under tiden.
- Trä upp köttet på spetten (glöm inte blötlägga träspett, om man ska grilla dem!). Grilla spetten på grillen eller ugn (175 grader) i ungefär 15-20 minuter.
- Servera med ris/nudlar och ex. sataysås.
Liknande recept
Kommentarer (0)