Serverar: 7 portioner
Tid: 2 timmar
Enkel att göra!
1. Blanda ägg, jäst, salt och farinsocker. 2. Tillsätt 37 gradigt vatten och matolja. 3. Tillsätt rågsikt. 4. Låt degen jäsa 40 minuter. 5. Ta upp på bakbord och dela degen i 7 bitar. 6. Kavla ut och rulla ihop varje del till en längd.. 8. Jäs limporna på plåt ca 25 minuter. 9.Pensla med smält margarin mellan limporna före gräddning. 10. Grädda i 200 gr i ca 25 minuter. 11. Pensla limporna efter gräddning med sirap och kaffe som blandats.
Dags för lingon!
De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...
Nyheter
Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...
Sanningen
Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...