Limpa

Serverar: 7 portioner

Tid: 2 timmar

Enkel att göra!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 bitar jäst
  • 1 pkt brun farin
  • 1 liter vatten 37gr
  • ca 1 dl matolja (kan uteslutas)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 kg rågsikt
  • Smält margarin att pensla mellan limporna
  • Sirap och kaffe att pensla limporna med
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg, jäst, salt och farinsocker. 2. Tillsätt 37 gradigt vatten och matolja. 3. Tillsätt rågsikt. 4. Låt degen jäsa 40 minuter. 5. Ta upp på bakbord och dela degen i 7 bitar. 6. Kavla ut och rulla ihop varje del till en längd.. 8. Jäs limporna på plåt ca 25 minuter. 9.Pensla med smält margarin mellan limporna före gräddning. 10. Grädda i 200 gr i ca 25 minuter. 11. Pensla limporna efter gräddning med sirap och kaffe som blandats.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Nyheter
    Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben