Limpor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Ingen jästid

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 1 ½ liter fingervarmt vatten
  • 1 ½ dl matolja
  • 1 ½ dl sirap
  • 1 msk salt
  • 1 kg rågsikt
  • 1 kg vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Ta upp på mjölat bakbord och forma 4 st limpor.
    2. Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Grädda i 50 min.
    4. Sätt gärna bakplåtspapper mellan limporna så att de inte jäser ihop.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Nyheter
    Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben