Lindas mjölkchokladkaka

Serverar: 12 portioner

Krämig kaka med mjölkchoklad både i smeten och på toppen.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk kakao
  • 100 g mjölkchoklad
  • Till formen
  • Kokos
  • Garnering
  • Florsocker
  • 100 g mjölkchoklad, hackad
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter, med smör och pudra över kokos.
    2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, ägg, vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Blanda ordentligt. Hacka mjölkchokladen i grova bitar och rör ner bitarna i smeten.
    3. Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Pudra florsocker över kakan och lägg en hög med hackad mjölkchoklad i mitten av tårtan och avsluta med en krans valfritt strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben