Krämig kaka med mjölkchoklad både i smeten och på toppen.
Ingredienser
100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3-4 msk kakao
100 g mjölkchoklad
Till formen
Kokos
Garnering
Florsocker
100 g mjölkchoklad, hackad
Strössel
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter, med smör och pudra över kokos.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, ägg, vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Blanda ordentligt. Hacka mjölkchokladen i grova bitar och rör ner bitarna i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan kallna.
Pudra florsocker över kakan och lägg en hög med hackad mjölkchoklad i mitten av tårtan och avsluta med en krans valfritt strössel.