Lingon och vaniljpannacotta

Serverar: 4 portioner

En lite juligare pannacotta som kan serveras som dessert på julbordet istället för ris à la maltan.

Ingredienser

  • 20 pepparkakor
  • 8 digestivekex
  • 100 g smör eller margarin
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl koncentrerad lingondricka
  • 1 vaniljstång, delad och urskrapad
  • 1 dl strösocker
  • 4½ gelatinblad
  • Blandade bär till garnering
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen, smält margarinet och slå över kexblandningen. Fördela blandningen i en springform. Baka i ugn på 175 grader i 7 minuter. Ta ut och svalna.
    2. Blötlägg gelatinbladen. Koka upp mjölk och grädde med lingondricka, socker och vaniljstång och frön från vaniljstången. Låt dra i några minuter. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner i mjölkblandningen. Häll försiktigt pannacottan över pepparkaksbottnen. Ställ in i kylen i 3-4 timmar. Garnera med blandade bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben