Lingonbröd, grovt
Tid:
1 timme
Underbara nyttiga limpor
Ingredienser
7 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl linfrön
2 dl russin
2 dl solrosfrön
2 dl rågflingor
2 dl rågkross
Blanda i en annan bunke
2 dl lingonsylt (eller rårörda)
1 dl sirap
7 dl filmjölk
4 ägg
Instruktioner
Slå blandningen över mjölbunken. Rör om ordentligt Degen är nu väldigt kladdig, men ös över den nu i 2 avlånga formar (1½ l)
Grädda i 175 grader drygt en timme
Men har du en köttermometer så stick in den i degen, ställ den på 90 grader, när den har nått upp till det är de klara.
Liknande recept
Grovt lingonbröd
4
6 h
3
Grovt lingonbröd
4
1 h 15 min
1
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Grov långfranska
4
2
1
Grova muffins
4
3
Grovt bröd
4.8
1
3
Grovt långpannebröd
Lingonbröd, bakmaskin
4.5
1
2
Malins Lingonbröd
4
1 h
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!