Lingonbröd, grovt

Tid: 1 timme

Underbara nyttiga limpor

Ingredienser

  • 7 dl grovt rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 dl linfrön
  • 2 dl russin
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl rågflingor
  • 2 dl rågkross
  • Blanda i en annan bunke
  • 2 dl lingonsylt (eller rårörda)
  • 1 dl sirap
  • 7 dl filmjölk
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Slå blandningen över mjölbunken. Rör om ordentligt Degen är nu väldigt kladdig, men ös över den nu i 2 avlånga formar (1½ l)
    2. Grädda i 175 grader drygt en timme
    3. Men har du en köttermometer så stick in den i degen, ställ den på 90 grader, när den har nått upp till det är de klara.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    1
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben