Lingonkaka med havrefras

Serverar: 20-25 portioner

Lingon och kanel är gott ihop. Här strös kanelkryddat havrefras över sylten

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 150 g smält avsvalnat smör
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl lingonsylt
  • Havrefras
  • 1 ½ dl havregryn
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret och vetemjölet blandat med bakpulver.
    2. Tryck ut degen i en form med bakpapper, ca 20x30 cm. Brad sylten över degen. Blanda ihop ingredienserna till havrefrasen och strö det över kakan. Grädda ca 25 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    susannelotus 9 december 2013

    gjorde 2 satser till en långpanna- gott o ska nu göra 2 långpannor till skolans luciafirande, tack för receptet/ susanne

    Sussilo56 23 augusti 2014

    Gott med glass till! 👍

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben