Lingonsylt

Ett smidigt recept på lingonsylt som passar till köttbullar, köttfärslimpa, kålpudding mm.

Ingredienser

  • 6 l lingon
  • 0,75-1 l vatten
  • 2-3 kg socker
  • Natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Koka lingon och vatten i 10-15 minuter.
    2. Lyft grytan från plattan.
    3. Tillsätt sockret under omrörning.
    4. Rör tills sockret är löst och sylten är kall.
    5. Tillsätt eventuellt Natiumbensoat för att förhindra mögel.
    6. Häll upp i rena glasburkar.
    7. Parriffinera och tillslut.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Ny matambassadör
    Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben