Lins- och blomkålssoppa med vitlöksfras

Serverar: 4 portioner

En soppa blir alltid lite godare med en skiva gott bröd till. Här är en twist på det men istället på frasiga vitlökssmulor att strö över. Lyckan är total!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 selleristjälk
  • 1 morot
  • ½ blomkålshuvud, ca 300 g
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2½ dl gröna linser
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitlöksfras
  • 3 dl färska brödsmulor (mixa vitt bröd eller fullkornsbröd i en matberedare)
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka den gula löken, selleristjälken och moroten fint. Fräs i lite olivolja i en kastrull tills allt mjuknat något och får lite färg. Skär blomkålen i mindre buketter och släng ner i kastrullen. Blanda även ner timjan, gröna linser, vatten och buljongtärningar. Låt allt koka i ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Häll ner brödsmulorna i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna tillsammans med olivolja, salt och peppar. Blanda runt och sprid ut på ett bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i 10 minuter eller tills smulorna börjar bli vacker gyllenbruna.
    4. Häll upp soppan i skålar och strö över vitlöksfraset. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben