Linsbiffar med bulgursallad

Serverar: 4 portioner

Lättast är att mixa linserna i matberedare, men det går med stavmixer om man jobbar lite. 580 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 2 gula lökar
  • 2 msk curry
  • 3 ½ msk rapsolja
  • 2 paket kokta röda linser, á 380 g
  • 1 dl kokta kikärter
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ gurka
  • 1 påse mixsallad, 140 g
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Koka bulguren enligt anvisningar på förpackningen. Skala och finhacka löken , fräs med curry i ½ msk olja ca 3 minuter.
    2. Häll av och skölj linser och kikärter. Mixa dem med ägget i en matberedare till en grov massa. Tillsätt siktat mjöl, salt och den frästa löken. Forma små biffar med fuktiga händer. Stek i 3 msk olja ca 4 minuter per sida. De ska ha knaprig yta så att de håller ihop.
    3. Skala gurkan och skär den i bitar. Häll av bulguren, skölj hastigt och sila av. Blanda den med sallad och gurka. Salta och peppra.
    4. Servera biffarna med bulgursalladen och en klick yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    FinaFarbrorTuld 25 juli 2011

    mmm! mmm! mmm! mmmmmm! linsbiffarna blev grymt goda! =) har aldrig tänkt på att man kan blanda linser och kikärtor i samma biff.. tack för ett fantastiskt recept! åt dom med kokt potatis, sallad och tzatziki! tummen upp!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben