Linsotto med pecorino och tomat

Serverar: 4 portioner

Här kokas risotto på röda linser och resultatet blir en kanongod linsotto. Snabbt, gott och nyttigt!

Ingredienser

  • 4 dl röda linser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ev ½ hackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk konserverade cocktailtomater, 400 g
  • 2 dl vitt vin
  • Ca 5 dl grönsaksbuljong (ev mer)
  • 2 dl finriven pecorinoost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs löken och eventuellt chilin mjuk. Rör ner linserna och låt dem fräsa med en kort stund. Slå på vinet och låt det koka in, rör om då och då.
    2. Tillsätt tomaterna med all vätska och låt allt koka ihop på mellanvärme. Rör om då och då. Slå på buljongen allt eftersom och låt koka ihop under omrörning tills linserna börjar bli mjuka och vätskan kokat in.
    3. Tillsätt pecorino och rör om tills linsotton fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera linsotton med lite mer pecorino och färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben